Újrahasznosított Kis Hajlékok Hajléktalanoknak

Gregory Kloehn-nek, a californiai Oakland-ben élő jószívű, és ügyes művésznek az a briliáns ötlete támadt, hogy az utcán talált újrahasznosított anyagokból, hajléktalanok számára készít kisméretű mobilházakat. Homeless Homes Project elnevezésű programját akkor kezdte, amikor ráeszmélt, hogy tudná alkalmazni a művészi és építészeti képességeit a szükségben lévő emberek megsegítéséhez.


Az első lépése az volt, hogy elindult egy úgynevezett kuka-túrára az ipari Oakland környékére, ahol gyakori az illegális hulladéklerakás. Kiválogatja az építészetileg praktikus darabokat, és abból épít, amit épp talál - raklapokból, hűtőszekrény ajtóból, és bármilyen ablakból - még a mosogatógép ajtajából is. Minden pamlag méretű otthonnak vannak kerekei, hogy továbbtolhassák őket, és dőlt tetővel rendelkeznek, hogy az eső se okozzon gondot. Másrészt, minden otthon másképp fest -némelyikben tükör van, egy másikban polcok, vagy csészék is.

Fontos, hogy mindegyik darab tetőt jelent az otthontalan ember feje fölött-legyen az a tető bármilyen kicsi is. Kloehn toborozza az önkéntes segítőket, és még a helyi középiskola diákjai is segítik megépíteni ezeket a kis épületeket.














Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi