Állati Élmények Korlátlanul - Sóstó ZOO


Itt nincsenek szűk betonketrecek, a hatalmas sóstói tölgyes remek élettér a bemutatott állatok számára. Hazánk második legnagyobb állatkertjében, a Nyíregyházi Állatparkban - Sóstó ZOO-ban földrészenként ismerheti meg az állatvilágot a látogató.
Afrika két hektár idézi meg, amelyet egyebek közt zsiráfok, zebrák, antilopok, gnúk és struccok birtokolnak. Az 1000 négyzetméteres oroszlánkifutó közepén lévő üvegfalú kilátóhoz föld alatti folyosó vezet.
A sarkvidéki panoráma Magyarországon egyedülálló: a jegesmedvéket hatalmas üvegfalú medencében lehet megfigyelni, ahogy vadásznak a víz alatt, de látványosak a mindig kíváncsi Humboldt pingvinek és a játékos fókák is. A trópusi házban pedig láthatjuk az Indiai-óceán ragadozóit, a szirti cápákat is.


A magyar parasztudvar a háziállatok bemutatása mellett feleleveníti a hagyományokat és a falusi hétköznapokat: lehet lovagolni, kecskét fejni, nyulat etetni. A magyar őspark a Kárpát-medence faunájának bemutatása mellett a ritka és veszélyeztetett fajok megmentésére is hivatott.


A Nyíregyházától öt kilométerre elterülő 24 hektáros park a minividámparkkal mindennap 9 órától 19 óráig van nyitva. A belépődíj felnőtteknek 2 600, gyermekeknek, diákoknak és nyugdíjasoknak 1 800 forint. A városból kerékpárút vezet a kapujáig, de autóbusz és kisvonat is közlekedik arra. Egy teljes hétvége is kitűnően eltölthető a környéken, hiszen a szomszédos skanzen mellett a szépülő város és a Sóstó is csalogat.














Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi