A Rejtett Makro Világ Felfedezése

Miki Asai japán fényképész egy hihetetlenül tehetséges makrofotós, aki nyomon követi a hangyákat, miközben felfedezik a kövekből, virágokból, és vízből álló miniatűr világot - többnyire a saját kertjén belül.



Minden akkor kezdődött, amikor megkapta a makro lencséit, és elkezdett fotózni a kertjében. „Amint belenéztem a keresőbe, észrevettem a gyönyörű esőcseppeket, és az apró hangyákat amint átsétálnak a keret előtt,”- mesélte Asai. „Soha nem láttam volna ilyet, ha nem kezdem volna el használni a makro lencséket. Szóval azt gondoltam magamban - hogyan tudnám ezeket a dolgokat még szebben lefotózni?”

Asai, aki az északi japán Hokkaidó szigetén él, ellenzi, hogy szabályozzák a képeken a hangyákat. „Megtanultam, hogyha élőlények jönnek - még ha él is egy végkép a fejedben, amit le szeretnél fotózni - a türelem tényleg az egyetlen út,”- mondta. „Sokakat megkérdeztem arról, hogyan tudnám befolyásolni a hangyákat, de az emberek képtelenek szabályozni őket. Kell tehát hozzá egy állvány, megfelelő zársebesség és a mélységélesség, s aztán már csak az akaraterődre, és a türelmedre lesz szükség.”
















Megjegyzés küldése (0)
Újabb Régebbi